Woocommerce Mendrix koppeling (Vervoerder Logique)

1 december 2023
 - 
 - 

Een simpele en betrouwbare koppeling tussen WooCommerce en Mendrix transportsoftware: deze op maat gemaakte plugin realiseert een realtime API-verbinding en biedt geautomatiseerde foutcontrole. Het optimaliseert logistieke processen door efficiënte orderoverdracht en verbetert de snelheid en nauwkeurigheid van zendingen.

Onze klant, Jeroen van Kerstboomthuisgeleverd, was toe aan een betere manier om orders aan zijn vervoerder Logique door te geven. Ze zijn de huidige methode van Excel-sheets sturen ontgroeid en willen in het nieuwe jaar sneller orders kunnen verwerken. Daarom hebben ze zich tot mij, gewend voor een innovatieve oplossing.

Lorenzo Nannings van TweakTheWeb

Vervoerderssoftware Mendrix

Mendrix is een geavanceerd transportbeheersysteem dat transportbedrijven helpt bij het efficiënt beheren en volgen van hun logistieke processen. Het biedt real-time tracking, geautomatiseerde routeplanning en een reeks andere functies die de logistieke workflow stroomlijnen. De uitdaging lag in het naadloos integreren van het WooCommerce-platform van Kerstboomthuisgeleverd met het Mendrix-systeem.

API koppeling tussen WooCommerce en Mendrix API

Koppeling Mendrix Software Webshop

Om deze integratie te realiseren, heb ik een aangepaste WordPress-plugin ontwikkeld. Deze plugin fungeert als een brug tussen WooCommerce en de Mendrix EGCS API. Het proces begint wanneer een klant een bestelling plaatst via de WooCommerce-winkel van Kerstboomthuisgeleverd. De plugin vangt deze bestelling op en zet de relevante gegevens om in een formaat dat compatibel is met Mendrix.

Vervolgens maakt de plugin gebruik van de API van Mendrix om de bestelgegevens rechtstreeks naar het transportbeheersysteem te sturen. Dit gebeurt in real-time, waardoor Kerstboomthuisgeleverd direct kan reageren op nieuwe orders. Dankzij deze integratie worden de orders automatisch in de routeplanning van Mendrix opgenomen, wat resulteert in een aanzienlijke tijdsbesparing en efficiëntieverbetering.

Geautomatiseerde foutcontrole

De plugin is ook uitgerust met foutcontrolemechanismen. Bij eventuele communicatieproblemen tussen WooCommerce en Mendrix stuurt het systeem automatisch meldingen uit, zodat het team van Kerstboomthuisgeleverd direct kan ingrijpen. Dit zorgt voor een betrouwbare en soepele workflow.

Gebruiksvriendelijke beheer interface

Daarnaast heb ik gezorgd voor een gebruiksvriendelijke interface binnen de WordPress-omgeving, zodat het team van Kerstboomthuisgeleverd gemakkelijk de status van de orders kan volgen en beheren. Dit alles draagt bij aan een gestroomlijnde, efficiënte en moderne aanpak van orderbeheer en logistiek.

Deze innovatie markeert een belangrijke stap voorwaarts voor Kerstboomthuisgeleverd en illustreert de kracht van technologische integratie in de hedendaagse e-commerce en transportsector. Het is een toonbeeld van hoe TweakTheWeb de grenzen van webontwikkeling en systeemintegratie blijft verleggen.